Weekendopvang

Het hebben van kinderen/jongeren met een stoornis binnen een gezin is niet makkelijk. Ouders/verzorgers hebben het vaak zwaar, relaties kunnen onder druk komen te staan en andere kinderen kunnen onder gesneeuwd worden. Eens in de vier weken een weekend rust kan in zo’n situatie geen kwaad, maar dan moet het kind het wel naar zijn of haar zin hebben. Daarom organiseert PGB4you weekendopvang. De weekendopvang vindt plaats op verschillende locaties, zoals diverse vakantie- en recreatieparken in zowel het binnen- als het buitenland. Er wordt een zeer divers programma aangeboden, maar de vaste structuur blijft behouden. Wij werken uitsluitend met vakbekwame begeleiders die ervoor zorgen dat uw kind in goede handen is.

Doelgroep weekendopvang
De weekendopvang is bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar met:

  • een stoornis binnen het autistisch spectrum
  • ADHD of een vergelijkbare gedragsstoornis
  • een licht verstandelijke handicap
  • een verstandelijk vermogen jonger dan 18 jaar, maar die toch ouder zijn
  • andere psychische beperkingen zoals een hechtingsstoornis

De groepen
Een groep bestaat standaard uit één begeleider en maximaal 4 kinderen. Indien er behoefte is aan specifieke begeleiding, wordt het aantal kinderen per begeleider aangepast. Deze groep bestaat dan uit maximaal twee kinderen en één begeleider. De kinderen hebben zo de ruimte om zichzelf terug te trekken, indien daar behoefte aan is. Een begeleider overnacht in dezelfde accommodatie als de kinderen.

Indeling van het weekend
Op vrijdag rond 17.30 brengt u uw kind, voor het avondeten, naar het afgesproken verzamelpunt. Het verzamelpunt wordt in de begeleidende brief van dat weekend aangegeven. Wij zullen daar uiteraard aanwezig zijn om hen naar de bestemming mee te nemen. Na de kennismaking wordt er met de groep gegeten. Op zaterdag vinden er diverse activiteiten plaats buiten het park. Op zondag doen we een activiteit op het park. We gaan minimaal één keer in het weekend uiteten. Bovendien hebben wij ook meerdere spelmaterialen bij ons. Iedereen is lekker actief bezig, maar we bieden de nodige rustpunten tussendoor. Een kind is niet verplicht om aan een activiteit mee te doen. Daarnaast hebben de kinderen veel inspraak in het programma. Uiteraard wordt er goed gekeken naar de mogelijkheden van de kinderen, zowel van de groep als van het individu. Het komt voor dat kinderen huiswerk mee krijgen voor het weekend, ook daar wordt begeleiding in gegeven zodat maandag op school de werkzaamheden zijn voltooid. Op zondag streven wij ernaar dat uw kind net voor het avondeten thuis is.

Kosten weekendopvang
De kosten bedragen per weekend € 425,00 per kind als een groep uit 4 kinderen bestaat. Indien er behoefte is aan extra begeleiding wordt met kleinere groepen gewerkt. Deze groep bestaat dan uit maximaal 2 kinderen en 1 begeleider. De kosten hiervoor zijn € 600,00 per kind. Er is dan een seperate accommodatie voor deze groep. Dit bedrag is volledig te vergoeden via een PGB.

Hoe meld ik me aan?
U kunt uw kind telefonisch, per email, of via het formulier op de website aanmelden. Zodra de informatie door ons is ontvangen, wordt er een afspraak gepland voor een intake gesprek. Als het intakegesprek zowel voor u als voor ons positief is verlopen, wordt er een afspraak gemaakt voor het eerste weekend. Vervolgens wordt gekeken in welke groep uw kind het beste past. Na het eerste weekend kunt u een contract afsluiten voor de periode januari t/m juni of september t/m december. Uiteraard gaat de weekendopvang in de zomerperiode gewoon door. Na iedere periode kunt u aangeven of u de opvang wilt verlengen naar de volgende periode.
Tijdens het weekend is er altijd iemand die 24 uur per dag de nood telefoon bij zich heeft. Deze telefoonnummers worden bekend gemaakt in de begeleidende brief zodat u altijd contact op kunt nemen met uw kind.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de weekendopvang of wilt u uw kind aanmelden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.