Zomerkamp

Vakantiekamp
ACTIVE4YOU biedt in de zomervakantie een vakantiekamp aan. Dit zomerkamp is bestemd voor kinderen/jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Uiteraard is professionele begeleiding tijdens het gehele kamp aanwezig. Ons doel bij het vakantiekamp is tweedelig. Enerzijds willen wij de kinderen/jongeren een ontspannen week aanbieden en anderzijds trachten wij hiermee de ouders te ontlasten. Een aantal activiteiten tijdens dit kamp liggen als vast, maar de wensen van de kinderen/jongeren worden uiteraard hierin meegenomen.

Wie kunnen er mee op het zomerkamp?
Het zomerkamp is voor kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 18 jaar met

 • een stoornis binnen het autistische spectrum
 • ADHD of een vergelijkbare stoornis
 • een licht verstandelijke handicap
 • een andere psychische beperkingen zoals een hechtingstoornis
 • Na aanmelding nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Het intakegesprek wordt zowel met de ouders/verzorgers als met het kind gevoerd. Na het gesprek wordt bekeken of uw kind in de groep zal passen en of ACTIVE4YOU de juiste begeleing kan geven. Als getwijfeld wordt of uw kind wel in de groep zal passen wordt eerst gevraagd om hem/haar te laten deelnemen aan onze weekendopvang. Definitieve deelname is dan mogelijk na een positief advies van onze begeleiding van de weekendopvang.

  Het programma
  Afhankelijk van de groepssamenstelling en het weer krijgen de kinderen/jongeren leuke vakantieactiviteiten aangeboden. Er wordt speciaal gelet op de wensen en de (sociale) mogelijkheden van de kinderen die hieraan willen deelnemen. De nadruk ligt hier bij activiteiten die buiten ondernomen worden. Te denken valt hierbij aan activiteiten in het bos, het water of in de omgeving van de locatie. Natuurlijk worden ook leuke attracties in de omgeving bezocht. Activiteiten waar aangedacht kan worden betreffen: een speurtocht, een bezoek aan het zwembad, bezoek aan een attractiepark etc. De kinderen/jongeren krijgen leuke activiteiten aangeboden, maar er wordt wel een duidelijke dagstructuur met gelegenheid tot rustmomenten gehanteerd.

  Kosten zomerkamp
  De prijs voor het zomerkamp afhankelijk van de duur en de bestemming. Het zomerkamp is volledig te vergoeden met een PGB door de combinatie van opvang en zorg die ACTIVE4YOU u biedt.

  Planning
  Het zomerkamp van juli zit momenteel al vol. Van 4 t/m 8 augustus (midweek) wordt het 2e zomerkamp georganiseerd. Bent u geïnteresseerd geraakt in ons zomerkamp? Neem dan contact op met ACTIVE4YOU.